شنبه ۲۹ دی ۰۳

شروع طوفاني براي كنكور 1400

۸۸ بازديد

شروع طوفاني براي كنكور 1400

 

t79k_e4.png

از كجا شروع كنم ؟ چطور درس بخوانم ؟ به كدام كلاس بروم؟ اول اختصاصي بخوانم يا عمومي ؟

اينها همه سوالاتي هستند كه همه ساله در اوايل كار مخصوصاً در تابستان از ما پرسيده مي شود و حق هم مي دهيم به آن ها چون واقعاً در سردرگمي به سر مي برند بخصوص داوطلباني كه براي اولين بار قصد دارند كنكور بدهند و تازه در اين مسير قرار گرفته اند و همچنين كساني كه سال ها از دوران كنكور دور مانده اند و دوباره قصد كنكور دادن را دارند، براي آن ها شروع كردن كمي سخت است و با حجم مطالب سنگين 3 سال مواجه شده اند كه بايد آنها را دقيق و فراتر از سطح كتاب مطالعه كنند و آماده كنكور شوند. اما نگران نباشيد من در اين مطالعه كاملاً شما را راهنمايي خواهم كرد تا متوجه شويد چگونه و از كجا شروع كنيد.

تعيين منابع آموزشي

اگر بخواهم واقع بينانه با شما صحبت كنم ، همه شما بايد قبول كنيد كه كنكور ديگر كنكور سال هاي گذشته نيست كه بتوان با مطالعه فقط كتاب درسي و چند كتاب كمك آموزشي به نتيجه دلخواه رسيد. بايد بپذيريم كه كنكور تغيير كرده است يا به عبارتي دگرگون شده است. وقتي سوالات زيست شناسي سال 88 را با كنكور سال 98 مقايسه كنيد كاملاً به اين موضوع پي خواهيد برد كه سوالات از تك كلمه اي به جملات پيچيده تبديل شده است و هر سوال زيست شناسي تيپ جديد كنكور مي تواند با 8 سوال زيست كنكور قديم برابري كند. چرا كه در يك گزينه شما ممكن است با چهار قسمت مختلف كتاب درگير شويد. البته نه فقط زيست شناسي بلكه درس هاي ديگر كنكور هم همينطور. زيست شناسي را فقط به عنوان مثال عرض كردم. پس قطعاً متوجه شديد كه با فقط مطالعه كتاب درسي و كمك درسي به احتمال زياد به نتيجه دلخواه نخواهيد رسيد. پس حتماً متوجه شديد كه انتخاب يك منبع آموزشي خوب مي تواند سرنوشت شما را تغيير دهد. دقت كنيد از مراحل شروع استارت كنكور انتخاب منبع آموزشي مهم ترين قسمت آن مي باشد چون شما با اين منابع برنامه تان را تنظيم مي كنيد همچنين سطح علمي خود را بالا مي بريد و راهتان را مي يابيد پس در اين مورد بيش تر دقت كنيد. منظور از منابع آموزشي كتاب هاي كمك درسي نيست. منظور منبعي است كه بتوان با آن به سطح علمي و درسي لازم رسيد تا آمادگي لازم براي شركت در رقابت كنكور را داشته باشيد. در مورد منابع در يك مقاله جداگانه بطور مفصل صحبت خواهم كرد ولي در اينجا بطور مختصر توضيح خواهم داد. منابع آموزشي مي تواند شامل چند دسته باشد. اولي مربوط به كلاس هاي كنكور ، معلم خصوصي و بطور كلي پكيج خصوصي مي باشد كه شما بطور كلي با شركت در اين كلاس ها با سبك كنكور آشنا شده و مي توانيد تراز علمي خود را بالا ببريد. دومين مورد مي تواند دي وي دي هاي آموزشي موسسات معتبر و يا كلاس هاي آنلاين مدرسان معتبر باشد كه در پكيج غير حضوري قرار مي گيرد كه شما مي توانيد از هر يك از آن ها استفاده كنيد. هر يك از آن ها مزايا و معايب خود را داند و در يك مقاله جداگانه بحث خواهيم كرد. البته بايد در نظر داشت كه لازم نيست همه دروس را از منابع آموزشي استفاده كرد. براي دروسي كه در آن ها ضعيف هستيد و مي دانيد با مطالعه شخصي نمي توانيد به درصد مورد نياز برسيد مي توانيد از منابع اموزشي استفاده كنيد وگرنه درسي كه قوي هستيد و آن نقطه قوت شماست لزومي ندارد كه از آنها استفاده كنيد ، مي توانيد فقط از كتاب هاي كمك آموزشي بهره ببريد و با تمرين مهارت خود را افزايش دهيد.

انتخاب آزمون آزمايشي مناسب

پس از انتخاب يك منبع آموزشي مناسب نوبت به انتخاب يك آزمون آزمايشي مناسب و متناسب با ويژگي هاي فرديتان است. در مورد آزمون هاي آزمايشي و انتخاب آن در دو مقاله بطور مفصل بحث كرده ايم. پس از انتخاب آزمون ، شما بايد برنامه راهبردي آزمون را بررسي كرده و طبق آن برنامه ريزي كنيد. البته در برنامه ريزي عوامل ديگري هم دخيل است كه در ادامه با آن آشنا خواهيد شد. سعي كنيد روند آموزش خود را با برنامه آزمون تطابق دهيد و با هم پيش برويد. شركت در آزمون را جدي بگيريد و با برنامه آموزشي پيش برويد تا نقاط ضعف و قدرت خود را بيابيد و بر اساس اين اطلاعات مي توانيد در سير آموزشي خود تغييري ايجاد كنيد و نواقص خود را بر طرف سازيد.

تعيين نقشه راه

شما بايد بدانيد كه در اين مسير يكساله چه اتفاقاتي در انتظار شماست و چه كارهايي را بايد انجام دهيد. ديمي نمي شويد براي كنكور درس خواند كه هر وقت خواستيد دروس را تمام يا جمع بندي كنيد. همه اينها بايد با برنامه ريزي و اصولي باشد. الان يك تصويري از كارهايي كه بايد در طول سال انجام دهيد را خدمتتان عرض مي كنم.

تابستان: در اين دوران بايد مطالعه را شروع كنيد تا قلق كار دست شما بيايد . در ابتدا اين كار سخت است و ممكن است ساعت مطالعه شما پايين باشد اما نگران نباشيد رفته رفته بهترو بهتر مي شود و ساعت مطالعه تان افزايش مي يابد. بخصوص كه اكثر داوطلبان هنوز بصورت جدي شروع نكرده اند پس شما بايد زودتر شروع كنيد. در تابستان بايد سعي كنيد بر مطالب پايه تسلط پيدا كنيد. اين مهمترين كاري است كه بايد در دوران تابستان انجام شود چرا كه با شروع سال تحصيلي زمان كمتري خواهيد داشت. در تابستان با مطالعه دروس اختصاصي و مهارتي مثل قواعد عربي ، رياضيات ، زبان فارسي و غيره كار كنيد. و بر روي مطالب صرفاً حفظي زياد مانور ندهيد همچنين به بعضي از دروس پيش دانشگاهي و سال دهم نيم نگاهي هم داشته باشيد. با روش هاي مطالعه آشنا شويد. يك روش را انتخاب كرده و روي آن تمركز كنيد تا براي خودتان يك روش مطالعه اختصاصي داشته باشيد پس تابستان زمان استارت زدن است. بايد با قدرت شروع كنيد.

پاييز: با شروع مدارس بايد دروس نيمسال اول دوازدهم را با يكي از پايه ها شروع كنيد. پس از دي ماه تا اواخر اسفند نيمسال دوم سال دوازدهم و يكي از پايه ها را مطالعه مي كنيد. در نوروز دروسي را كه در پاييز مطالعه كرديد مرور خواهيد كرد و از 20 فروردين تا پايان ارديبهشت ادامه مطالبي را كه خوانده ايد مي خوانيد ، از خرداد ماه هم زمان جمع بندي شروع مي شود و شما بايد هر آنچه را كه خوانده ايد مرور كنيد و با روش سه روز يكبار تست جامع كار كنيد تا مباحث مرور شود. يك نقشه كلي از كارهايي است كه بايد در يك سال كنكور انجام دهيد.

در حرف آخر، به جاي حفظ كردن فرمول هاي زياد، فقط با يك نقشه راه ميتونيد به همه سوالات پاسخ بديد.

برنامه ريزي

پس از تعيين منابع آزمايشي و آزمون و بررسي نقشه راه وقت برنامه ريزي كردن است مي توانيد به تنهايي برنامه درسيتان را تنظيم كنيد يا توسط يك مشاور اينكار را انجام دهيد كه هم بر اساس تواناييتان برنامه بدهد و هم ناظر بر عملكر شما باشد. در هر صورت شما بايد برنامه تان را بر اساس دو مورد تنظيم كنيد يكي برنامه راهبردي آزمون و يكي برنامه منبع آموزشيتان. اگر توانستيد برنامه برنامه راهبردي آزمون را با منبع آموزشي تطابق بدهيد كه نور علي نور مي شود. كه اين قضيه را مي توان با دي وي دي هاي آموزشي بهتر انجام داد و همزمان با برنامه راهبردي فيلم هاي آموزشي را ديد. ولي اگر در كلاس هاي درسي مطالب با برنامه راهبردي مغايرت دارد سعي كنيد برنامه را به گونه اي تنظيم كنيد كه از هيچ يك از اين دو قسمت عقب نمانيد. نكته ديگر در مورد برنامه نويسي اين است كه در ابتدا راه برنامه سنگيني ننويسيد و انرژي خود را براي ادامه راه حفظ كنيد. و رفته رفته مي توانيد برنامه و ساعت هاي مطالعاتي خود را سنگين تر كنيد. همچنين ايستگاه هايي براي مرور قرار دهيد. شما ممكن است به هر دليلي از برنامه عقب بيافتيد پس بهتر است يك روز را براي جبران در نظر بگيريد و اگر موردي پيش نيامد مطالعه را ادامه هيد. همچنين ايستگاه هايي براي مرور هم تعيين كنيد كه دروس را فراموش نكنيد.

تو موسسه حرف آخر، اساتيد بهترين برنامه رو براي دانش آموزان طراحي كردند كه به همراه مشاهده ويديوهاي آموزشي مي تونند منظم همه درس هاشون رو بخونند و تا كنكور 7 بار مرور بكنند.

تعيين محل مطالعه

پس از اين مراحلي كه خدمتتان عرض كردم بايد محلي براي مطالعه خود در نظر بگيريد و شرايطي را براي درس خواندن با كارايي بالا را فراهم كنيد. محيط مطالعه مي تواند كتابخانه و يا منزل باشد ولي سعي كنيد عاري از سرو صدا يا عوامل حواسپرتي ديگر باشد. همچنين استفاده از ميز و صندلي مطالعاتي استاندارد در افزايش بازده شما كمك مي كند. سعي كنيد در دوران كنكور از وسايل الكترونيكي مثل گوشي و لپ تاپ و وفضاي مجازي كمتر استفاده كنيد و فقط براي كارهاي ضروري و مربوط به كنكور از آنها استفاده كنيد.

سخن پاياني:

براي كنكور شروع هيچوقت دير نيست پس اگر شروع نكرديد از همين حالا شروع كنيد. ولي مراحلي را كه گفتم را رعايت كنيد تا به اميد خدا به هدفتان برسيد. همه پيشرفت ها در خارج از منطقه راحتي انجام مي پذيرد پس از سخت تلاش كردن دست نكشيد.

در آخر مي تونيد با استفاده از تكنولوژي آموزشي بدون فراموشي با حرف آخر، تو كنكور بهترين نتيجه رو كسب بكنيد و سرنوشت زندگي خودتان رو عوض بكنيد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.